Home Combine de vanzare
Combine de vanzare
Combine de vanzare PDF Imprimare Email
Combine de vanzare
Scris de andreibitculescu   
Luni, 21 Martie 2011 08:15
Avand in vedere faptul ca pana in anii ’90 Romania dispunea de resurse agricole suficiente incat sa poata hranii 75% din Europa. Utilajele agricole au contribuit esential la acest aspect, implicit si combinele agricole.
Combinele au inceput sa-si incetineasca activitatea putin dupa anii ’90, cand datorita noii conduceri prezidentiale, dl Ion Iliescu, Romania nu mai avea nevoie sa distribuie atat de multe resurse in Europa (aici a fost inceputul stoparii cresterii economice pe care o vedem astazi, oare ce s-ar fi intamplat daca am fi continuat sa exportam foarte mult si sa nu importam nimic ? oare am fi mai rau decat suntem astazi, din punct de vedere economic ?)

Cu toate astea Romania a incetat explatarea in masa a resurselor agricole. Ceea ce inseamna ca si combinele agricole si restul utilajelor au fost obligate sa se opreasca din activitate, ajungand sa rugineasca in depozit, sau sa fie vandute pentru piese la preturi mizere. Asa se face ca in anii 2000 Romania a facut primul val uriasi de import, atat in agricultura cat si in restul domeniilor, exportul fiind foarte putin, aproape inexistent. Putin mai tarziu in anii 2005- 2008 Romania, cat si celelalte tari venine ei, a ajuns sa detina preturi incredibile atat la terenuri cat si la imobile s.a.m.d. Bineinteles, aceste preturi erau inventate, deoarece este greu de crezut ca o locuinta la periferia capitalei din Romania poate costa la fel, sau mai mult decat un apartament din centrul capitalei Americii.

Nu a durat foarte mult pana cand a aparut fenomenul mult “dorit” si “asteptat” de toti si anume criza financiara. Acest efect este datorat si din dorinta inexplicabila a presedintelui Romaniei de atunci dl Ion Iliescu ca toate masinile de agricultura sa-si inceteze activitatea, deoarece Romania nu mai avea nevoie de productie masiva. Astazi in anul 2011 suntem “sufocati” de efectul crizei si anume recesiunea financiara. Asa se face ca astaiz productia Romaniei este foarte mica, aproape daca poate satisface propriile nevoi din agricultura.

Unul dintre aceste efecte dupa recesiune este oprirea din uz a combinelor si restul utilajelor agricole. Patronii acestor firme au decis sa vanda aceste utilaje, deoarece nu mai erau folosite. Bineinteles, au existat oameni care si-au imaginat acest rezultat. Acestia au hotarat sa achizitioneze combine agricole, deoarece acestea detineau preturi mici si sa le foloseasca pentru a beficia in continuare de acestea in locurile unde criza a lovit cel mai puternic si anume in terenurile imobiliare. Acestea au fost transformate in terenuri agricole de catre persoanele care au anticipat nivelul de trai din ziua de astazi.
 


Sondaje

Ai condus o combina agricola recent?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com